marți, 15 mai 2012

apel public de proiecte

S-a lansat Schema de grant pentru ONG-uri, runda intai

Data: 10-05-2012
Lansarea Schemei de grant pentru ONG-uri, runda intai
Consortiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro), in calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, anunta lansarea primei Cereri de propuneri de proiecte in cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri.
Fondul Tematic mai sus amintit face parte din Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, ce consta in ajutor nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elvetian catre 12 state membre ale UE, care au aderat in perioada 2004–2007. Prin acest Program de Cooperare se urmareste reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si tari mai dezvoltate, membre ale Uniunii Europene. Totodata, Programul isi propune sa contribuie, in interiorul Romaniei, la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice mai slab dezvoltate.
Cererea de propuneri de proiecte lansata astazi, 10 mai 2012, are ca obiectiv consolidarea organizatiilor neguvernamentale din Romania si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici, precum si promovarea activitatilor ONG care abordeaza cu precadere aspecte legate de mediu si furnizarea de servicii sociale, contribuind totodata  la intarirea capacitatii lor organizationale.
Prin intermediul Schemei de grant sunt puse la dispozitia organizatiilor 2.000.000 CHF – pentru Componenta Social si 600.000 CHF – pentru Componenta Mediu. Vor fi acordate doua tipuri de finantari nerambursabile: granturi mici, intre 10.000 CHF si 75.000 CHF, in cadrul ambelor Componente si  granturi mari, cuprinse intre 75.001 CHF si 250.000 CHF, doar in cadrul Componentei Social.
Pentru mai multe detalii privind Schema de grant pentru ONG-uri din cadrul Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, accesati site-urile Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatiei pentru Parteneriat. De asemenea, se pot adresa intrebari pana la data de 6 iulie 2012 la urmatoarele adrese de e-mail: componenta.social@fdsc.rocomponenta.mediu@repf.ro,in functie de domeniul vizat prin proiect.
In cursul lunii iunie vor fi organizate sesiuni de informare in urmatoarele orase din tara: Brasov, Calarasi, Craiova, Cluj, Galati, Iasi, Timisoara. In Bucuresti, sesiunea de informare va avea loc pe data de 29 mai, odata cu evenimentul oficial de lansare al Schemei de grant. Locatiile si datele exacte ale acestor sesiuni de informare vor fi anuntate pe site-urile mentionate mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu